Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Vonalkódban kiválók az új P-Touch-ok

2010.03.29.

Döntően az ipari felhasználókra fókuszált a Brother, amikor megalkotta két új feliratozó gépét, a Brother P-Touch 9700PC és a Brother P-Touch 9800PCN címkenyomtatóját. A PT-9700-as kisebb változtatásokkal, és ami lényeges, változatlan áron gyakorlatilag leváltja a korábban jól bevált PT-9500PC modellt, amelynek egyetlen „hibája”, hogy már egy ideje a piacon van… A PT-9800-as azonban már lényeges változtatásokat tartalmaz, hatékonyan és praktikusan kezeli a vonalkódokat, ezért elsősorban az ipari felhasználók, és ott is a raktározással foglalkozó cégek fogják nagyon szeretni.

A legnagyobb magyar viszonteladók a februárban, Budapesten megrendezett IV. Brother Akadémián ismerkedhettek meg a két új készülékkel, amelyek Magyarországon áprilistól vásárolhatóak meg. Már ekkor egyértelművé vált, hogy a gyártó ezzel a két készülékkel elsősorban az ipari felhasználóknak szeretne kedveskedni, a Brother haladó, komplex megoldások nyújtásával arra a speciális szegmensre koncentrál, amelyet az ipari feliratozásban „utazó” Zebra nyomtató márka is megcéloz.

A Brother PT-9700PC ugyanolyan áron kerül forgalomba, mint elődje, a PT-9500-as, és kevés változtatással lényegében leváltja a korábbi modellt. Újdonságnak számít, hogy a PT-9700-as kezelni tudja már a 3,5 mm-es szalagokat is, és másodpercenként 80 mm-es nyomtatási sebességével kétszer olyan gyorsan nyomtat, mint az elődje. Belső memóriát (2 MB) is kapott az új modell, amibe tetszés szerint sablonokat tölthetünk le. Ha ipari körülmények között gyorsan és sokat kell nyomtatni, akkor az egy PC-re párhuzamosan csatlakoztatott több PT-9700-as képes arra, hogy a nyomtatni kívánt mennyiséget elossza egymás között. Már ez az egyszerűbb modell is képes arra, hogy ne csak nyomtassa, de egy vonalkód leolvasó csatlakoztatásával olvassa, és feldolgozza a vonalkódokat, illetve a rajtuk tárolt információt. Mérlegek, vagy akár vérnyomásmérők adatai is nyomtathatók így hatékonyan különféle címkékre.

A PT-9800PCN természetesen lényegesen szerteágazóbb megoldásokkal rendelkezik, mint kisebb testvére. Mint a típusjelzésében szereplő N betűből is kitűnik, hogy nem csak személyi számítógépekhez, PC-khez, hanem hálózathoz csatlakoztatva is tökéletesen működik, így több számítógépet is kiszolgálhat egyszerre. Ezt a címkenyomtatót valóban arra tervezték, hogy vonalkódokkal dolgozzon, ennek megfelelően nem csak a készülék hátulján, hanem a front oldalán is találunk egy USB portot. Ide kedvünk szerint csatlakoztathatunk bármilyen vonalkódolvasó eszközt, mellyel akár a gép beállítását is elvégezhetjük. A Brother ehhez vonalkódok formájában rögzített megfelelő parancsgyűjteményt bocsát a felhasználók rendelkezésére. A megoldás előnye, hogy ipari (például raktár) körülmények között akár önmagában, számítógép nélkül is használhatjuk a PT-9800PCN címkenyomtatót és még a beállítását is elvégezhetjük a parancsokat tartalmazó vonalkódok segítségével. Hálózati nyomtatóként, az elosztott nyomtatás alkalmazásával a PT-9800PCN kimondottan nagy teljesítményű nyomtatásokra is alkalmas. A hatékonyság fokozása miatt a nyomtató 8 MB belső memóriával és 80 mm/másodperces nyomtatási sebességgel rendelkezik.


Címkeminták

A gyártó előszeretettel ajánlja hozzá a HG (High Grade) típusú szalagokat, melyek újabban már 18 különféle színben és a korábbinál lényegesen olcsóbban beszerezhetőek, és a gyártásban kiválóan használhatóak az egyes termékeken a sorozatszám és műszaki paraméterek feltüntetésére.

Hasonló cikk a COMPUTERWORLD oldalán...


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
ÚJDONSÁG!
Fotókönyv szoftver
TÉLI CÍMKÉZŐ AKCIÓ!
x