Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Brother ünnep Bécsben

2008.04.09.

Európában 50 éve a vevők oldalán. A Brother cégtörténete 1923-ban egy olyan készülékkel kezdődött, amely szalmakalapok gyártására készült. 1950 óta a Brother az irodagépekkel és nyomtatókkal a világmárkák közé lépett.

Masakazu Goto (Kelet-Európai igazgató), Kaproncai Tamás (Digitáltechnika Kft.),
Horváth Péter (Brother Magyarország)

A cégnek minden kontinensen vannak leányvállalatai. Európában 1958-ban kis kereskedőirodával kezdődött minden, és ma már nagyvállalattá nőtte ki magát 2000 munkatárssal és 1 milliárd euros forgalommal. Megbízható termékminőség, innovatív technológia, de mindenekelőtt a vevőkhöz való közelség a Brother európai sikerének alappillére. Brother - At your side

Születésnap a bécsi Schönbrunni kastélyban

A vállalat az 50 éves sikerét a napokban Bécsben, a Brother Kelet-Európai központjában ünnepelte. Jelen volt a Brother termékek legnagyobb forgalmat bonyolító magyar disztribútora, a győri Digitáltechnika Kft. is. Kaproncai Tamás, a DIT kereskedelmi vezetője az ünnepségen, az alkalomra készített, „Brother 50 éves" névre keresztelt curacoau koktéllal koccintott a 2008-ban is emelkedő értékesítési volumenre.

Nagoya kiállítás, a fejlődő japán város

A kétnapos rendezvény egyik fontos eseménye a „Nagoya - a fejlődésben lévő japán város" c. kiállítás megnyitója volt, amelynek megrendezését a Brother is támogatta. A negyedik legnagyobb japán város, ahol 400 éve még feudális körülmények között tízezer szamuráj élt, ma 8 millió lakosával az egyik legnagyobb ipari régió. Ebben a városban született két olyan japán nagyvállalat is, mint a Toyota és a Brother. A kiállítás bemutatja Nagoya átalakulását szamurájvárosból modern metropolisszá. A tárlaton megtekinthetőek a mai ismert modern technológia alapkövei, mint a Brother régi varrógépe és a korának meghatározó terméke, az első hordozható írógép is. Ez utóbbi gyorsan vált a Brother exportslágerévé. Ezen gépeknek akkora tekintélyük volt, hogy csak 1964-ben a tokioi olimpiára 300 darabot rendeltek, bár sok újságírónak már volt is saját Brother-írógépe.

Yuji Ishiguro (Európai ig.)
Kaproncai Tamás (DIT)

A Brother sztori

A Brother távol-keleti alapító atyjai, a Yasui testvérek 100 éve alapították a vállalatot. Az egyik alapítóval, a 4 éves Masayoshi Yasuival 1908-ban két meghatározó dolog történt. Az apja egy varrógépeket javító céget alapított, édesanyja pedig megszülte testvérét, a Brother későbbi másik alapítóját, Jitsuichi-t. Masayoshi karrierje a családi vállalkozásban már 9 évesen kezdődött, 7 évvel később pedig már a céget vezette fiatalemberként. Eközben a cég a piac leginnovatívabb varrógépeit gyártotta, és volt egy speciális készüléke, amellyel szalmakalapokat lehetett gyártani. Ebben az időben létesítették az első gyárat, ahol az öccse, Jitsuichi már közvetlenül mellette dolgozott. Ez volt a világszerte ismerté vált Brother márkanév születésének pillanata.

Rögös út a sikerhez

50 ÉV EURÓPÁBAN

1958: Európában a Brother sikere a klasszikus varrógépekkel kezdődött. 1961-ben jött az új slágertermék a JP1-111 hordozható írógép.

1987: A Fax-100-zal megnyílik a Brother számára a hivatali kommunikáció világa. A következő évben pedig indul a P-Touch sorozat a PT-6 elektronikus feliratozó géppel.

1995: A Brother MFC-6000 uralja a német piacot. A készülék fölényesen megnyeri a multifunkciós nyomtatók első németországi összehasonlítási tesztjét.

2008: Az MFC-9840CDW-vel, az új fejlesztésű színes lézer-MFC-vel (teljesen duplex és ismeri a WLAN-t) a Brother magbiztos szereplő a multifunkciós gépek piacán.

1945 körül úgy tűnt, hogy a Yasui család és az 1600 alkalmazott sikeres jövő előtt áll. Ám egy 1945-ös légi támadás a legnagyobb üzemet és a legfontosabb gyártócsarnokot a földig rombolta. A munkások megtartása miatt a vállalat fazekakat, serpenyőket, darálókat, és egyéb háztartási gépeket volt kénytelen gyártani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a légi támadások nemcsak a gyárakat rombolták szét, hanem sok varrógépet is tönkretettek Japánban. A Brother egy új varrógép fejlesztésével elegendő gépet tudot gyártani a növekvő kereslet kielégítésére. A Yasui testvéreket semmi sem állíthatta meg. 1947-ben 200 otthoni varrógépet szállítottak Shanghaiba. Ez volt a globális terjeszkedés első lépése. A tengeren túli hálózat gyorsan terjeszkedett és a Brother értékesítő telephelyeket hozott létre a világ minden részén.


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
Fotókönyv szoftver
x