Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Eszközbeszerzés: ne vegye, bérelje!

2007.01.21.

A szédületes sebességgel fejlődő számítástechnikai és irodatechnikai eszközök beszerzésénél egyre gyakrabban merül fel a kérdés: vásárolni, vagy bérelni érdemes-e?

- Egyre elterjedtebb gyakorlat, hogy megrendelőink a tulajdonszerzés helyett a bérleti konstrukciót választják. Ennek egyik oka lehet, hogy folyamatosan a legmodernebb eszközökkel szeretnének dolgozni. Előállhat azonban olyan helyzet is, hogy a rendelkezésre álló anyagi keret csak az eszközbérlésre elegendő, vagy felsőbb utasítás miatt csak arra fordítható – mondta el Kaproncai Tamás, a Digitáltechnika Kft. kereskedelmi vezetője, aki szerint napjainkban már bármilyen eszköz bérbe vehető.

- Céges laptopoktól, asztali számítógépekig, nyomtatóktól fénymásolókig és szerverekig bármilyen eszköz bérelhető. Nem ritka, hogy egy cég a teljes számítógépes hálózatát, akár a falban futó kábelekkel együtt szintén bérbe veszi, mert ez a konstrukció kedvezőbb a számára. 2006 második felében kötöttünk szerződés a több mint 28 éves IT finanszírozási tapasztalattal rendelkező német GRENKALeasing nevű céggel, amely a megbízó igényei szerint kiválasztott és összeállított eszközöket megvásárolja a Digitáltechnika Kft-től, majd határozott idejű szerződés keretében bérbe adja a megbízónak.

A konstrukció előnye, hogy a gyors és kontrollált fejlesztés beruházás nélkül, a likviditás fenntartásával oldható meg, a költségként minden hónapban leírható bérleti díjjal pedig könnyű tervezni. A futamidő végén az eszközt a leasing cég hasznosítja, vagy azt a szállítónak visszavásárlási szerződés alapján visszaadja, aki azzal szabadon rendelkezhet, és eladhatja azt a bérbevevőnek. Lehetőség van természetesen arra is, hogy az általában 3 éves szerződés lejártakor egy újabb szerződés keretében a bérlő az akkori legmodernebb eszközöket bérelje tovább.

Forrás: Kisalföldi Gazdaság


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2023 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
ÚJDONSÁG!
x