Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Jég, jég és még több jég!

2012.03.22.

A tőlünk 14780 km-re fekvő Déli-sark a világ legzordabb és legkihaltabb kontinensén található. Az Antarktisz rideg körülményei miatt lakatlan, a hőmérséklet ritkán merészkedik 0 ºC fölé. Sőt, itt mérték a Földön a leghidegebbet: -89,2 ºC-ot. Egyedül egy valami éli túl ezeket a mostoha körülményeket: a Brother P-touch címkék :-)


Michael Archer,
az expedíció új-zélandi tagja

2011. november 16-án Richard Weber és négyszemélyes kutatócsapata útnak indult, hogy meghódítsák a Déli-sarkot. A Ronne-Filchner selfjég peremén, kb. 1000 km-re a céltól sítalpon vágtak neki az útnak. Rengeteg felszerelésre volt szükségük, hiszen a táj rendkívül barátságtalan és embert próbálóan fagyosnak ígérkezett.

Az expedíción a Brother is velük tartott

A túrakellékeket Brother P-touch címkékkel látták el. Feliratozták a szánkókat, a síléceket, a bögréket, és a teljes felszerelést. A P-touch TZe címkék igazi megpróbáltatásnak lettek kitéve, a feliratok a teljes út alatt állták a „sarat”! Hó, fagy, jég, szél, nap és -20ºC, a címkéknek mindez meg se kottyant!

Kihívás teljesítve!

Richard Weber és két társa (ketten sajnos lebetegedtek, és nem folytathatták az utat) 2011. december 29-én érték el a Ceremoniális Déli-sarkot. A hazatérés sem volt azonban kisebb próbatétel. Visszafelé a hölgy hazarepült, de a  fiúk 30-40 km/óra sebességgel szelték át a jégmezőt síléccel a lábukon és siklóernyővel a kezükben.

A sikeres hazautat követően Richard szárnyaló örömmel gondolt vissza a kalandra: „Hihetetlenül szerencsés vagyok: megadatott nekem, hogy átkelhettem ezen az egyedülálló vidéken, a világ legdélebbi táján.” 

2000 km a Déli-sarkon. Mi jöhet még?

A tesztelés ötlete onnan eredt, hogy be szerettük volna bizonyítani, a címkék valóban megfelelnek a legextrémebb körülményeknek is. A laboratóriumban már bizonyítottak, kimentünk hát a nagyvilágba, és megkerestük a Föld legextrémebb időjárását, hogy leteszteljük őket a való életben. Így esett a választás a Déli-sark expedícióra. Hogy mi lesz a következő? Ki tudja? Talán felcímkézünk egy vulkánt! 

Részletek a facebookon

Hasonló, érdekes történeteket olvashat és izgalmas képeket talál az expedícióról a facebookon. Nincs más dolga, mint lájkolni a P-touch HU oldalt, és máris hozzáfér a részletekhez.

Önnek is van olyan címkéje, ami túlélte a telet? Ön is címkézett már „fagyos hangulatban”? Ha igen, küldjön be egy fotót a címkéről és játsszon a különleges P-touch bögréért!  Továbbra is tart „Komoly és komolytalan” játékunk a facebookon, téma: a hideg. 


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
ÚJDONSÁG!
Fotókönyv szoftver
x