Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

A múlté lehet a kréta és a fekete tábla

2007.08.25.

Mindent tud: A jövõ interaktív oktatási eszközét mutatták be tegnap a Hildben. A kréta és a fekete tábla a múlté lehet, a modern technika veszi át a helyét – már persze, ha az iskoláknak lesz pénzük rá.

A gyõri Hild József Építőipari Szakközépiskola szerencsés: ingyen kapott egy ilyen felszerelést. Tegnap a tanárok ismerkedtek a jövõ oktatási eszközével a gyõri Hild- szakközépiskolában. A Mimio névre hallgató interaktív tábla mindent tud, ami a korszerû oktatásban szükséges. A projektor által kivetített képet, ábrát, szöveget a táblán kiegészíthetik, belejavíthatnak, mindez színesben azonnal megjelenik a táblán kívül egy számítógép, például laptop képernyõjén, elmenthetõ tetszés szerinti formában késõbbi felhasználásra vagy továbbmunkálásra. Felkerülhet az internetre, így egy idõben láthatják bárhol a világon. Ugyanígy „visszafelé” az internetrõl a táblára varázsolható bármi, ami az oktatáshoz szükséges, mondjuk térképek, életrajzi adatok, mûszaki leírások, akármi. A tábla mérete 120-szor 240 centiméter, az interaktív eszköz viszont könnyen hordozható, körülbelül fél kiló, használható mindenütt, ahol van számítógép és fehér tábla. A tegnapi bemutatón Fekete Tamás, a Mimio forgalmazásával foglalkozó Eu-Trust Kft. munkatársa ismertette meg a rendszerrel a Hild tanárait.

Ott volt Kaproncai Tamás, az iskolával régóta kapcsolatban álló Digitáltechnika Kft. kereskedelmi vezetõje, aki a kapcsolatot összehozta. Mégpedig oly eredményesen, hogy a Mimiót az iskola egyéves ingyenes használatra megkapta, ha pedig a tanárok eredményesen használják is, maradhat ajándékként. A berendezés a szoftverrel egyébként körülbelül 400 ezer forintot ér. A Hild igazgatója, Józsa Tamás igen értékesnek tartja az interaktív táblát. Mint mondja, bizonyított, hogy az oktatás ilyen formája jobban felkelti a tanulók érdeklõdését. Használatával nem nagyon lehet gond, hiszen ezek a fiatalok már szinte számítógép-ismerettel születnek... Az iskolában õsztõl 16 osztály indul 500 tanulóval, közülük 120-an technikusi képzést kapnak. Az interaktív tábla használatát úgy osztják el, hogy mindenki hozzáférjen.

Forrás: Kisalföld napilap.


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
Fotókönyv szoftver
x