Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Fókuszban a Photobook Pro kötőgép

2008.04.24.

Kreatív fotóalbumok már Magyarországon is! Március hónapban került megrendezésre a Digitáltechnika Kft cégközpontjában a KIS digitális fotótechnikai berendezéseket bemutató nyílt nap.

Mit láthatott az érdeklődő? Megismerkedhetett a DKS digitális fotólaborok legújabb generációját képviselő DKS1710 minilaborral, mely a legjobb képminőség DIMA díjas levilágító egységével dolgozik, és rendkívül kis helyigénye ellenére, akár 30x45 cm nagyításokat is tud készíteni. Kipróbálhatta az önkiszolgáló digitális fotókioszk automatákat, és megismerkedhetett a legjobb minőséget képviselő szublimációs fényképes ajándéktárgy készítés rejtelmeivel.

Ami viszont igazán az érdeklődés középpontjába került, az a Photobook Pro albumkötőgép volt. Hogy miért, a válasz egyszerű, a piac változásaiban keresendő:

Ahogy a nyílt napon bemutatott prezentációban látható volt, a hazai – és a nemzetközi – fotós piac jelentős változásokon megy keresztül. Az analóg fotókidolgozás rohamosan csökken, helyét a digitális technika veszi, venné át. Viszont hiába növekszik a digitális fotókidolgozás volumene, az árak csökkenése, és a filmhívásból befolyt profit elvesztése, nehéz helyzetbe hozza a fotós üzleteket. A vásárlói igények megváltoztak, a fotókidolgozás már nem elkerülhetetlenül szükségszerű, csupán egy lehetőség. A digitális vásárlók egyre jobb technikával rendelkeznek, ismereteik bővülnek képzettebbek, így a korábbi szolgáltatások már nem elégítik ki teljesen igényeiket, egyre inkább keresik a hozzáadott értékű szolgáltatásokat, kreatív termékeket. A 10x15 cm képhívás ideje lejárt…


A kreatív fotóalbum eladási prognózisa: franciaországi piac

Több kreatív termék már megtalálható a piacon, pl. naptárak üdvözlőkártyák, sőt Magyarországon is kezd ismertté válni a Fotókönyv. Ez azonban eddig főként nyomdatechnikán alapuló, offset papíros, kötészeti megoldással (kapcsozás, ragasztás) összefűzött könyv volt. Az eredmény ugyan elfogadható, de könnyű belátni, hogy ez a technológia a megszokott hagyományos fotóminőséggel még csak köszönő viszonyban sincs. Ráadásul az ilyen fotókönyvek a fotósüzletek ellen dolgoznak, hiszen azok a laborgépről terelik át a forgalmat (profitot) a nyomda és kötészet területére.

A Photobook Pro albumkötő gép viszont egy olyan a világpiacon is új egyedülálló berendezés, mely igazi RA4 fotópapírból köt valódi kreatív fotóalbumot néhány perc alatt. Az elv azonos; egy ingyenes albumszerkesztő szoftverrel szerkesztheti meg a vevő az album oldalait, majd azt a megfelelő helyre eljuttatva kapja vissza a megálmodott kreatív fotóalbumát. A végeredmény viszont egyedülálló, valódi fotók - valódi fotóminőségben! A borító lehet puha fotópapíros, de lehet akár exkluzív kemény szaténborítású is. Ez a megoldás minden vásárlónak egy új, még igényesebb megoldást kínál. A Photobook Pro albumkötőgép pedig az üzletek számára egy kitörési pont, a megrendelések visszakerülhetnek a laborgépre, javítva annak kihasználtságát. .


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
Fotókönyv szoftver
x