Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

Nemzeti zászlókkal kell jelölni az élelmiszerek származását

2020.07.23.

2020. július 15-től a sertéshúsok mellett a baromfitermékek, juh- és kecskehúsok származását is zászlókkal kell jelölni 200 négyzetmétert meghaladó üzletekben, illetve minden magyar zöldség és gyümölcs származását is zászlóval kell jelölni.

A magyar termékek származási helyének megjelölésére nyújtunk kreatív megoldást ezzel a nemzeti színű öntapadós címkével, melynek felülete hőnyomtatóval nyomtatható.

DT-7537PFZ

A DT-7537PFZ címketekercs termékoldala.

A címkék mérete megfelel a jogszabályban előírt követelménynek: 75 mm × 37 mm.

Kiszerelés: 1.000 címke / tekercs.


A jogszabály részlete:

36/2014. (XII. 17.) FM rendelet
az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról
hatályos 2020. július 15-től.

2. A nem előrecsomagolt élelmiszerekre vonatkozó kötelező tájékoztatás
2/D. A gyümölcsre és zöldségre vonatkozó további tájékoztatási követelmények
7/F. § (1) A nem előrecsomagolt gyümölcs és zöldség végső fogyasztónak történő értékesítése esetén az 543/2011/EU bizottsági végrehajtási rendeletnek megfelelően az eladásra kínálás helyén fizikai vagy elektronikus hordozón fel kell tüntetni

a) a származási országra vonatkozó szöveges információt jól látható módon úgy, hogy az 1169/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet IV. melléklete szerinti x-magasság legalább 5 mm legyen, és

b) a helyi termelői piac kivételével grafikai ábrázolással a származási ország zászlóját, legalább 50 mm × 30 mm méretben, ha a származási ország Magyarország.

(2) A származási ország (1) bekezdés szerinti feltüntetését oly módon kell elvégezni, hogy az eladásra kínált, különböző származási országú gyümölcsök és zöldségek a végső fogyasztó számára egymástól egyértelműen elkülöníthetőek legyenek.


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2022 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
Fotókönyv szoftver
x