Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

A régi feliratozógép már nem jó?

2015.08.14.

Aki tűzjelző rendszereket telepít, vagy azok elemeit forgalmazza, azok számára fontos változást hozhatott az új OTSZ jelölésekkel kapcsolatos rendelkezése.

2014. december 5.-én kiadásra került az 54/2014 BM rendelet, az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat. A jogszabály 2015. március 5.-én lépett hatályba és ezzel együtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak az a tűzvédelmi műszaki irányelve is, amely a beépített tűzjelző berendezés tervezéséről, telepítéséről szól (TvMI 5.1:2015.03.05.).

Az irányelv a szabályzatot kifejtve megmondja, hogy mit és hogyan kell jelölni. A jelölés többek között akkor megfelelő, ha azonosításra olyan feliratozást (címkéket) alkalmaznak, melynek betűmagassága legalább 10 mm ha a jelölés elhelyezési magassága 4 méter alatti.

Az egyszerűbb feliratozógépek nem képesek ilyen méretű feliratot gyártani. Sőt általában a legtöbb komolyabb gép sem tud a 12 mm széles szalagra 10 mm magas szöveget nyomtatni!

Ebből következik, hogy akik tűzjelző rendszereket telepítenek, a jövőben kénytelenek lesznek a 18 mm-es címkeszalagot használni, ha nem akarják kockáztatni, hogy a felülvizsgáló elmeszelje őket.

Aki emiatt váltásban gondolkodik, annak kiváló választás lehet az augusztus végéig akciós áron kapható Brother P-touch E300VP feliratozógép. Ez a gép a 18 mm széles szalagokra 13 mm magas betűket nyomtat.

Egyszerűen képes egy biztosítéktábla feliratait kinyomtatni egyben és az se gond, ha van közte egy-egy háromfázisú kismegszakító is. Ha nincs még megszerelve egy kábel vége, akkor ezzel a géppel nyomtathatunk rá zsugorcsövet is.

Maguk a címkék pedig lamináltak, így a kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezések általános követelményeiről szóló szabványokban előírt dörzsöléses teszten is hibátlanul teljesítenek (MSZ EN 62208:2012 és MSZ EN 61439-1:2012).

A készülék ára táskával, akkuval, tápegységgel, mintaszalaggal és 3 év jótállással 35 990 Ft a hónap végéig! Megvásárolható ide kattintva!


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
NYÁRI CÍMKÉZŐ AKCIÓ!
Fotókönyv szoftver
x