Simple vásárlói tájékoztató

Belépés | Akcióink
Főoldal » Híreink
   

A jövő az interaktív oktató tábláké

2007.09.06.

Képzelje el, hogy nincs szüksége hagyományos táblára, de még flipchartra sem! Nem okoz gondot többé, hogyan rögzítse a prezentációja közben felmerülő remek ötleteket.

A Mimio interaktív fehértábla nem csak az oktatást és az előadásokat teszi interaktívvá, de a prezentációs anyagok bővítését, módosítását és elmentését is forradalmasítja. A forradalmian új technológia a Digitáltechnika Kft-nek köszönhetően már Győrben is kipróbálható és elérhető – tudtuk meg Kaproncai Tamástól, a DIT Csoport kereskedelmi vezetőjétől. 

A győri Hild József Építőipari Szakközépiskola közelmúltban a Mimio interaktív fehér táblák forgalmazásával országosan foglalkozó Eu-Trust Kft., valamint a régióban az új eszközök értékesítésére a napokban szerződő Digitáltechnika Kft-nek köszönhetően egy éves használatra ingyen kapott egy digitális táblát. A Hildben használt eszköz egyben referencia és bemutató tárgy is, az érdeklődők működés közben is megismerkedhetnek vele a győri Hild-szakközépiskolában. - A Mimio névre hallgató interaktív tábla mindent tud, ami a korszerű oktatásban és az előadások során szükséges lehet. A projektor által kivetített képet, ábrát, szöveget a táblán kiegészíthetik, belejavíthatnak, mindez színesben azonnal megjelenik a táblán kívül egy számítógép, például laptop képernyőjén, sőt az előadás után egy USB memóriára tetszés szerinti formában elmenthető. Így lényegesen könnyebbé válik a későbbi felhasználás, módosítás, vagy bármilyen további munka az anyaggal – mondta el Kaproncai Tamás, a Digitáltechnika Kft. kereskedelmi vezetője, aki szerint forradalmian új vívmányról van szó, hiszen a módosított és így rögzített anyagot könnyedén továbbítani lehet az előadás résztvevőinek e-mailben, vagy akár könnyen el lehet helyezni az interneten is, így egy időben láthatják bárhol a világon. Ugyanígy az internetről és egy számítógépről is a táblára idézhető bármely az oktatáshoz, vagy az előadáshoz éppen szükséges anyag és információ. A Digitáltechnika Kft. mindig elkötelezett volt az új technikai megoldások mellett. Az interaktív táblák megismertetésében és forgalmazásában nagy lehetőséget látnak, már eddig is, és a jövőben is több, a modernizációt támogató EU-s és állami pályázat indul hogy az új eszközt minél nagyobb számban eljuttathassa az oktatási intézményekhez – fejtette ki Kaproncai Tamás.  

Mit is tud a Mimio interaktív tábla? 

A Mimio Xi az első ultrakönnyű vizuáltechnikai eszköz, mely kombinálja a flash memória és az elemről való működtetés előnyeit. A Mimio Xi egy könnyen hordozható (súlya alig fél kiló), alacsony költségű eszköz, amely bármely fehértáblára illeszthető 1.2m x 2.4m méretig, számítógéphez csatlakoztatva azonnal egy digitális és interaktív fehértáblát kapunk.

A Mimio interaktív fehértábla filctollal írható, szárazon törölhető érintőfelületének köszönhetően képes a csatlakoztatott számítógépre továbbítani a táblára írt szöveget vagy ábrát, melyet a projektor rávetít a tábla felületére.

Az interaktív eszközöknek alapvetően két funkciójuk van:

  • Digitális másolómódban, projektor használata nélkül, a Mimio Xi elektronikus formában rögzíti nagy felbontásban és színben mindazt, amit a Mimio tartóba tett filctollal a táblára írtak. A jegyzetek digitális fájlként később számítógépre tölthetők, nyomtathatók, internetre feltehetők, vagy más felhasználói programokba beilleszthetők.
  • Interaktív módban, amikor projektort is használunk, a kivetített képernyő a fehértáblán – egy gyors kalibrálás után – érintő képernyővé változik. A Mimio Stylus toll ezentúl egy vezeték nélküli egérként funkcionál, mellyel az előadó minden a számítógépen lévő funkciót és felhasználói programot tud kezelni, a táblán beleírhat, bővítheti prezentációját, elmentheti azt, kinyomtathatja a látottakat, szörfölhet az interneten vagy interaktívan bemutathatja a számítógépe és szoftverei működését és mindezt egy hatalmas felületen, anélkül, hogy a számítógépéhez oda kellene lépnie.

Forrás: Kisalföldi Gazdaság


vissza

A WEB-oldalon megjelentetett információk tájékoztató jellegűek, a változásának jogát fenntartjuk.
© 2008-2024 Digitáltechnika Kft. Minden jog fenntartva.

 

Kosár tartalma: Üres
TÉLI CÍMKÉZŐ AKCIÓ!
x